Ga terug
Orzo met venkel, courgette en verse kruiden.

Orzo met venkel

Isabelle Moonen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 Personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 Ui
  • 2 Knoflooktenen
  • 1 Venkel
  • 1 Courgette
  • 1/2 eetlepel Rozemarijn naar smaak
  • 1/2 eetlepel Tijm naar smaak
  • 1 Citroen rasp van de schil en het sap
  • 1 Bouillonblokje

Toppings

  • Parmezaanse kaas
  • Rucola

Instructies
 

  • Snijd de ui en de knoflook en doe dit in een pan met olie. Fruit dit aan voor 2 minuten.
  • Snijd de courgette en de venkel en doe dit ook bij de ui en knoflook. Fruit dit aan tot de groenten bijna gaar zijn. Doe ook de kruiden erbij.
  • Doe de orzo in de pan erbij en bak dit 1 minuut mee. Maak alvast de bouillon klaar. Je hebt ongeveer 1 tot 1,2 L bouillon nodig.
  • Doe bij de orzo de bouillon en laat dit zachtjes koken. Wacht tot het water is opgenomen en proef de orzo. Is de orzo nog te hard, doe er dan nog wat water bij. Rasp de schil van een citroen en doe dit ook erbij. Als de orzo klaar is, doe je het sap van de hele citroen erbij.
  • Breng het geheel nog op smaak met peper en eventueel zout. Bovendien kan je nog meer kruiden toevoegen als je dit lekker vindt.
  • Pak een handje rucola en leg dit op het bord. Schep de orzo erbij en top het af met parmezaanse kaas. Eet smakelijk!