Ga terug
Rijst gerecht met kip gyros

Rijst gerecht met kip gyros

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

  • 150 Gram Basmatirijst
  • 1 Broccoli
  • 30 Gram Vermecelli
  • 400 Gram Kipdijfilet
  • 1 Potje Pesto Klein potje (90 gram)
  • 250 Milliliter Slagroom optie: light
  • 1 Bokje bouillonblokje kip
  • 3 Eetlepel Gyroskruiden zelfgemaakt of uit een potje van de supermarkt

Instructies
 

Rijst

  • Weeg 150 gram rijst en af en was de rijst goed. Was de rijst ongeveer 3 keer tot het water minder troebel is.
  • Doe in een pan een eetlepel olie en bak de vermicelli net zo lang tot het een beetje bruin wordt. Voeg daarna de rijst erbij, water en het bouillonblokje. Laat de rijst net zo lang koken als wat staat op de verpakking. Ga nu verder met de kip.

Kip en broccoli

  • Snijd de kipdijfilet in reepjes en kruid ze met de gyroskruiden. Bak ze in een pan tot ze gaar zijn.
    Als de kip in de pan aan het bakken is ga dan verder met de broccoli. Kook deze tot hij beetgaar is, of langer of je dat lekkerder vindt.

Sausje

  • Doe de pesto en de slagroom in een pannetje en mix het door elkaar. Verwarm het net zo lang tot het warm is.
  • Schep de bordjes op en bon appétit.