Ga terug
Orzo recept met geitenkaas

Orzo met geitenkaas

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

  • 150 Gram Orzo
  • 1 Ui Groot
  • 2 Knoflooktenen
  • 250 Gram Kippendijen
  • 1 Rode paprika
  • 300 Gram Spinazie
  • 3 Eetlepels Crème fraîche of zuivelspread light
  • 1 Liter Kippenbouillon
  • Kruiden: tijm
  • Geitenkaas
  • Citroensap

Instructies
 

  • Doe in een pan olie en snipper de ui en pers de knoflook uit. Fruit dit voor 2 minuten aan.
  • Snijd de kippendijen in stukjes en doe dit ook in de pan erbij. Bak dit mee tot de kip bijna gaar is.
  • Was de spinazie en snijd de paprika in stukjes. Doe dit daarna ook in de pan erbij samen met de kruiden. Bak dit ook 2 minuten mee.
  • Doe de orzo in de pan en bak dit voor 1 minuut mee. Hierna ga je de orzo garen door er iedere keer bouillon bij te doen. Indien je niet voldoende hebt aan 1 L, maak dan wat meer bouillon. Het garen van de orzo kan ongeveer 15 minuten duren.
  • Als de orzo bijna gaar is doe je de crème fraîche of een andere optie de zuivelspread (light) erbij. Laat het geheel nog heel even op het vuur staan tot de orzo gaar is.
  • Schep de orzo op de borden en doe hier citroensap, geitenkaas (of fètakaas) bij.
  • Bon appétit!