220 gram Cakebloem(185 gram ''gewone'' bloem en 35 gram maizena)
Topping
Poedersuiker
Instructies
Doe de boter in kleine stukjes en doe deze in een bak. Doe hierbij de verse roomkaas. En mix dit geheel.
Doe de suiker erbij en mix voor 1 minuut.
Voeg dan het ei toe en mix even kort.
Doe de vanille en amandelextracten erbij en mix het er even doorheen.
Doe in 3 delen de cakebloem met het bakpoeder erbij. Mix dit samen tot het een mooi geheel is.
Stop het deeg in de koelkast voor ongeveer 1 uur.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Pak de ovenschaal en leg hier bakpapier op. Maak van het deeg kleine bolletjes. Diameter ongeveer 2 centimeter. Dan krijg je kleine koekjes van ongeveer 4/5 diameter doorsnede.
Druk de koekjes niet te plat, want anders kunnen ze niet mooi rijzen in de oven.
Zachte koekjes: als de onderkant van de koekjes goudbruin is zijn deze klaar. Dit kan zo’n 6 minuten duren. Blijf bij je oven als je koekjes erin zitten. Wanneer je ziet dat de onderkant mooi goudbruin is haal je ze eruit.Buitenkant knapperig: bak de koekjes voor ongeveer 8 minuten. Blijf hier ook weer bij de koekjes, het kan namelijk soms heel snel gaan. Bij deze koekjes is het belangrijk dat de bovenkant mooi goudbruin is. Daardoor worden ze knapperig van buiten en zacht van binnen.
Als de koekjes uit de oven zijn is het belangrijk dat ze afkoelen. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Daarna kan je ze bestrooien met poedersuiker en lekker opeten!
Notities
Kcal: 93 per koekje | Koolhydraten: 9 g | Vetten: 6g |Eiwitten: 2 g|