Ga terug
Truffelrisotto met gemengde champignons geserveerd op een wit bord met als topping parmezaanse kaas

Truffelrisotto

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen
calorieën 642 kcal

Benodigdheden

  • 1 Pan met dikke bodem (voor de risotto)
  • 1 Pan om de bouillon te maken of een glazenmaatbeker

Ingrediënten
  

  • 350 Gram Risottorijst
  • 40 Gram Roomboter Ongezouten
  • 350 Gram Kastanjechampignons
  • 100 Gram Shitake
  • 150 Gram Oesterzwammen
  • 120 Gram Truffeltapenade
  • 120 Mililiter Droge witte wijn
  • 1 ½ Liter Bouillon (Paddenstoelen, kip of groente)
  • 2 Sjalotten
  • 2 Knoflooktenen

Toppings

  • 50 Gram Parmezaanse kaas
  • Rucola

Instructies
 

  • Snijd de sjalotten en de knoflook in kleine stukjes en fruit de sjalotten en de knoflook met boter in de pan.
  • Doe de risottorijst erbij en bak het mee tot het glazig is. Dit duurt een paar minuten.
  • Blus af met witte wijn en ga hierna de risotto garen met de bouillon. De risotto kan je garen door iedere keer wat bouillon bij de risotto doen en het vuur laag te houden en goed te blijven roeren.
  • Snijd ondertussen de champignons in kleine stukken en bak deze allemaal in een aparte pan half gaar.
  • Als de risotto bijna klaar is doe de truffeltapenade erbij en de champignons en laat dit nog even mee pruttelen.
  • Schep alles op de bordjes en doe de toppings erover heen.

Notities

Per portie: 642 kcal | Koolhydraten: 47 g | Vetten: 26 g | Eiwitten: 47 g
Trefwoord Makkelijk