1 Pan om de bouillon te maken of een glazenmaatbeker
Ingrediënten
350GramRisottorijst
40 GramRoomboterOngezouten
350 GramKastanjechampignons
100GramShitake
150GramOesterzwammen
120 GramTruffeltapenade
120MililiterDroge witte wijn
1 ½LiterBouillon(Paddenstoelen, kip of groente)
2Sjalotten
2 Knoflooktenen
Toppings
50GramParmezaanse kaas
Rucola
Instructies
Snijd de sjalotten en de knoflook in kleine stukjes en fruit de sjalotten en de knoflook met boter in de pan.
Doe de risottorijst erbij en bak het mee tot het glazig is. Dit duurt een paar minuten.
Blus af met witte wijn en ga hierna de risotto garen met de bouillon. De risotto kan je garen door iedere keer wat bouillon bij de risotto doen en het vuur laag te houden en goed te blijven roeren.
Snijd ondertussen de champignons in kleine stukken en bak deze allemaal in een aparte pan half gaar.
Als de risotto bijna klaar is doe de truffeltapenade erbij en de champignons en laat dit nog even mee pruttelen.
Schep alles op de bordjes en doe de toppings erover heen.
Notities
Per portie: 642 kcal | Koolhydraten: 47 g | Vetten: 26 g | Eiwitten: 47 g