Ga terug
Kip kerrie rijst met jonnie boer kruiden

Roerbak groente met Jonnie Boer kruiden

Isabelle Moonen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 Personen

Benodigdheden

  • 1 Pan voor de saus
  • 1 Pan/Rijstkoker voor de rijst

Ingrediƫnten
  

  • 1 Eetlepel Jonnie boer Curry madras kruiden
  • 150 Gram Gerookte spekjes
  • 400 Gram Roerbakgroenten Champignons, prei, rode ui en peterselie
  • 250 Milliliter Kookroom light
  • 200 Gram Kipfilet
  • 100 Gram Kastanjechampignons
  • 150 Gram Rijst

Instructies
 

  • Zet een pan met water op en kook je rijst, of kook je rijst in de rijstkoker.
  • Bak de spekjes in de pan voor 3 minuten.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en doe dit bij de spekjes. Bak dit samen door tot de kip gaar is.
  • Voeg de prei en de rode ui van de roerbakgroenten toe, tot de groenten zacht zijn.
  • Als de prei en de rode ui zacht zijn geworden, voeg dan je champignons toe, van de roerbakgroenten en nog extra gesneden champignons los.
  • Doe 1 eetlepel jonnie boer kruiden curry madras toe en bak dit 1 minuut mee.
  • Als de smaken lekker samen zijn gegaan, voeg dan de kookroom toe en laat dit zo'n 2/3 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep je rijst op en doe de saus erover heen, eet smakelijk!
Trefwoord Eiwitrijk, Makkelijk