Snipper de ui, snijd de knoflook in kleine stukjes en rasp de geschilde gember.
Pliceer/Ontvel je tomaten. Door ze eerst 30 seconden in kokend water te doen en daarna in heel koud water. Haal hierna het vruchtvlees eruit. Het vruchtvlees gebruik je niet wel de rest van de tomaat en snijd dit in stukjes.
Doe wat olie in de pan en doe hierin de ui, knoflook en gember. Fruit aan tot de ui glazig is.
Doe de tomatenpuree erbij en bak dit even mee.
Doe het water, tomaten, gembersiroop, ketjap, sambal, bouillonblokje en de appelmoes erbij. Roer dit goed door.
Doe de kipfilets erbij en laat het geheel zo'n 20 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de bosui, was de taugé en bak je omelet.
Na de 20 minuten haal je de kipfilets uit de pan en die ga je pluizen. En de rest van de soep ga je pureren met de staafmixer.
Doe de gepluisde kip bij de soep en roer even door. Opscheppen en als topping kan je bosui, taugé of stukjes omelet gebruiken. Eetsmakelijk!