Ga terug
Griekse orzo

Griekse orzo met kipgehaktballetjes recept

Isabelle Moonen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Kipgehaktballen

  • 350 gram Kippengehakt
  • 1 Sjalot
  • 1 Knoflookteen
  • 1 chilipeper
  • 1 theelepel Kruid: Oregano
  • 1 theelepel Kruid: paprikapoeder
  • Zout en peper Naar smaak

Orzo

  • 2 Citroen 1 Gesneden in plakjes en 1 voor het sap
  • 1 Knoflookteen geperst
  • 200 Gram Orzo
  • 1 handje Verse dille gesneden
  • 150 Gram Olijven Kalamata of normale

Fèta-saus

  • 200 Gram Fèta-kaas
  • 250 Gram Griekse yoghurt 0% vet
  • 1/2 eetlepel olijfolie extra vierge

Toppings

  • 2 handjes Rucola
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten van de kipgehaktballetjes bij elkaar en kneed het goed samen. Maak er kleine balletjes van en bak deze met roomboter in een pan, tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord met aluminiumfolie erover heen.
  • Doe een beetje roomboter in de pan waar je net de gehaktballetjes in hebt gebraden en doe de snede citroen plakjes in. Bak deze tot ze een beetje goudbruin worden. Zijn ze klaar doe ze onder het alumiumfolie bij de gehaktballen.
  • Doe in de pan, waar net de citroen heeft gebakken de orzo en de geperste knoflookteen. Bak dit even aan en doe water erbij en laat dit even zachtjes koken, tot de orzo bijna gaar is.
    > Is de orzo nog niet zacht, voeg dan meer water toe.
  • Doe het sap van een halve citroen bij, de verse gesneden dille en de olijven erbij.
  • Om de saus te maken doe je de fèta-kaas, de griekse-yoghurt en olijfolie bij elkaar in een bleder tot het een mooie gladde saus is.
  • Om de borden op te maken doe je eerst wat saus op het bord. Daarna de orzo en de gehaktballetjes. Als topping wat citroen, rucola en parmezaanse kaas erbij. Eetsmakelijk!
Trefwoord Makkelijk