Ga terug
Rode curry vegetarisch

Rode curry vegetarisch

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 Personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 Ui
  • 1 Knoflookteen
  • 1 Winterpeen Geraspt
  • 1 Courgette Geraspt
  • 1 Appel Elstar
  • 1 Rode paprika
  • 1 Rode curry paste Fairtrade
  • 3 Eetlepels Gembersiroop
  • 400 Millilitres Kokosmelk Fairtrade
  • 300 gram Rijst

Optionele groenten

  • 1 Komkommer Geraspt
  • Ananas in plaats van Appel
  • 300 Gram Kip Vlees

Instructies
 

  • Doe olie in een pan. Snipper de ui en pers de knoflook teen uit en doe dit in de pan. Fruit dit aan voor 3 minuten. Kook ondertussen de rijst, volgens bereidingswijze.
  • Rasp de courgette en de wortel en snijd de paprika en appel in kleine stukjes. Doe deze ingrediĆ«nten ook in de pan. Bak dit mee voor 5 minuten.
  • Doe de currypasta erbij, kokosmelk en de gembersiroop. Zet het vuur zachtjes aan en laat het geheel voor 5/10 minuten zachtjes koken.
  • Schep eerst de rijst op daarna de curry. Eetsmakelijk!