Ga terug
Truffelpasta met Tijm

Truffelpasta met tijm

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

  • 1 Ui Gesnipperd
  • 2 Knoflooktenen
  • 250 Gram Kastanjechampignons
  • 150 Gram Oesterzwammen
  • 250 Gram Ricotta Alternatief: kookroom 250 ml
  • 1/2 Bouillonblokje paddenstoelen AH
  • 2 Eetlepels Tijm
  • 1 Pak Verse Pasta 250 gram Tagliatelle
  • 40 Gram Urbani truffeltapenda Ongeveer 3 eetlepels

Topping

  • Pecorino Romano

Instructies
 

  • Doe in een pan olie en doe hierbij de gesnipperde ui en de geperste knoflooktenen.
  • Snijd de kastanje champignons in stukjes en scheur de oesterzwammen. Bak ook de tijm mee met de champignons.
  • Kook ondertussen de verse pasta volgens de verpakking.
  • Als de champignons gebakken zijn doe je een half kopje kookvocht en de helft van het paddenstoelen bouillonblokje erbij. Roer het geheel goed. Als het bouillonblokje opgelost is doe je de ricotta erbij. Is de saus te droog, doe er dan nog wat kookvocht bij.
  • Doe de pasta door de saus heen en doe nu pas de truffeltapenade erbij. Door de truffeltapenade op het laatst te doen, merk ik dat de smaak het sterkst blijft. Breng op smaak met peper, zout en tijm.
  • Als topping kan je geraspte pecorino romano/ grana padano gebruiken en wat tijm.
  • Bon appétit!
Trefwoord Makkelijk, Vegetarisch