Ga terug
Risotto met gerookte zalm zalm en doperwten en kruidenkaas. De risotto is geserveerd op een grijs bord met op de achtergrond een tijdschrift waarin groene groentes staan en op de achtergrond staat een eucalyptustak

Risotto met gerookte zalm

Isabelle Moonen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 Personen
calorieën 770 kcal

Benodigdheden

  • 1 Pan met dikke bodem
  • Maatbeker of pan (bouillon)

Ingrediënten
  

  • Gesnipperde ui
  • 1 Knoflookteentje
  • 1 Eetlepel Italiaanse kruiden
  • Chilipoeder naar smaak (Koreaanse chilipoeder is minder pittig, verkrijgbaar bij de toko)
  • 750 ml (kippen) Bouillon (Of een andere bouillon naar smaak)
  • 180 Gram Arborio Risottorijst
  • 75 Gram Kruidenkaas Garlan
  • 200 Gram Gerookte zalm
  • 150 Gram Doperwten (diepvries)

Toppings

  • 1 Handje Rucola
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Doe wat olie in de pan en fruit de ui en pers het knoflookteentje uit en doe die erbij. Fruit het geheel zo’n 1/2 minuten, tot de ui glazig is.
  • Doe de arboriorijst erbij en bak deze zo’n 2 minuten mee, tot de korrels glazig worden. Doe dan de Italiaanse kruiden en de chilipoeder erbij.
  • Gaar de risottorijst met kippenbouillon (of een andere bouillon als je dat lekkerder vindt). Doe de bouillon in kleine beetjes erbij en wacht tot het opgenomen is, voordat je een nieuwe schep bouillon erbij doet.
  • Als de risottorijst bijna gaar is doe je de kruidenkaas erbij en de doperwten. De doperwten hebben 2/3 minuten nodig om te ontdooien.
  • Snijd de gerookte zalm in stukjes en doe een deel door de risotto en bewaar een deel voor als topping. Breng nog op smaak met peper en eventueel meer kruiden.
  • Doe wat rucola op het bord. Doe de risotto erbij en top af met wat zalm en parmezaanse kaas.

Notities

Per portie: 770 kcal | Koolhydraten: 101 gram | Vetten: 24 gram | Eiwitten: 35 gram|
Trefwoord Makkelijk