Chilipoeder naar smaak(Koreaanse chilipoeder is minder pittig, verkrijgbaar bij de toko)
750ml(kippen) Bouillon(Of een andere bouillon naar smaak)
180GramArborio Risottorijst
75GramKruidenkaasGarlan
200GramGerookte zalm
150GramDoperwten (diepvries)
Toppings
1HandjeRucola
Parmezaanse kaas
Instructies
Doe wat olie in de pan en fruit de ui en pers het knoflookteentje uit en doe die erbij. Fruit het geheel zo’n 1/2 minuten, tot de ui glazig is.
Doe de arboriorijst erbij en bak deze zo’n 2 minuten mee, tot de korrels glazig worden. Doe dan de Italiaanse kruiden en de chilipoeder erbij.
Gaar de risottorijst met kippenbouillon (of een andere bouillon als je dat lekkerder vindt). Doe de bouillon in kleine beetjes erbij en wacht tot het opgenomen is, voordat je een nieuwe schep bouillon erbij doet.
Als de risottorijst bijna gaar is doe je de kruidenkaas erbij en de doperwten. De doperwten hebben 2/3 minuten nodig om te ontdooien.
Snijd de gerookte zalm in stukjes en doe een deel door de risotto en bewaar een deel voor als topping. Breng nog op smaak met peper en eventueel meer kruiden.
Doe wat rucola op het bord. Doe de risotto erbij en top af met wat zalm en parmezaanse kaas.