Ga terug
Pasta pesto met kip

Pasta pesto met kip

Isabelle Moonen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 300 Gram Stukjes kip
  • 1 Ui
  • 1 Knoflookteen
  • 1 Prei Optioneel
  • 1 Courgette
  • 300 Gram Cherrytomaten
  • 1 Broccoli
  • 1 zakje Parmezaanse/geraspte kaas
  • 100 Gram Crème Fraîche
  • 200 Gram Verse pesto
  • Rucola Optioneel

Instructies
 

  • Kook de pasta en de broccoli en ga verder met de volgende stappen voor de saus.
  • Snipper de ui en pers de knoflookteen uit. Doe dit in een pan met olie.
  • Als de ui glazig is geworden, doe dan de stukjes kip erbij en bak dit mee
  • Was alle groenten snijd alle groenten in stukjes en doe dit bij de kip, ui en knoflook en bak mee.
  • Doe pesto in de pan, voordat je de gekookte broccoli erbij doet. Anders gaat alle pesto in de broccoli zitten.
  • Doe de gekookte broccoli bij de pan erbij en maak met je pollepel de broccoli wat kleiner.
  • Doe de cherrytomaten erbij en wat crème fraîche. Laat dit geheel kort pruttelen, zo'n 5 minuten.
  • Giet de pasta af en zet de pannen op tafel. Schep op en eetsmakelijk!
    Als topping kan je geraspte kaas nemen en een beetje rucola
Trefwoord Eiwitrijk, Makkelijk