Zet de oven op 175 graden.Pak de mixer en doe de vanillesuiker, basterdsuiker, kristalsuiker en het snufje zout in een kom samen met de zachte boter en mix tot het een glad mengsel wordt.
Doe de ei erbij en mix tot het weer een glad en egaal mengsel is.
Rasp de schil met een fijne rasp en doe dit bij het mengsel.
Doe het bakmeel erbij en mix tot het een wat stugger deeg wordt. Het moet niet een glad mengsel zijn als bij stap 1 en 2. Het deeg moet de juiste consistentie hebben, als je het op de ovenschaal doet dat het niet uiteen loopt, maar nog stevig blijft.
Schep met een spatel de chocolat chip stukjes, de kinderbueno of kinder chocolade door het deeg heen.
Pak 2 lepels en doe het deeg op een bakpapier op een ovenplaat en laat genoeg ruimte over voor de andere koekjes. De koekjes gaan in de oven namelijk uitlopen/groter worden. Doe bij ieder koekje een half/heel blokjes pure chocolade op en druk het chocoladestukje in het koekje. Wil je grotere koekjes maak er dan ongeveer 10 i.p.v. 15.
Zet de koekjes in de oven op 175 graden voor ongeveer 10-15 minuten. De koekjes moeten bruin zijn en wat lichter van kleur naar de binnenkant toe. Als je de koekjes dikker hebt gemaakt, moeten ze ook langer in de oven.
Als de koekjes klaar zijn moeten ze even een halfuurtje afkoelen!
Notities
Per portie: 196 kcal | Koolhydraten: 25 g | Vetten: 9 g | Eiwitten: 3 g |