Ga terug
Pasta met garnalen geserveerd op een diep zwart bord

Pasta met Garnalen

Isabelle Moonen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 Personen
calorieën 391 kcal

Ingrediënten
  

  • 150 Gram Pasta (spaghetti)
  • 300 Gram Rode Argentijnse garnalen
  • 5 Zongedroogde tomaten op olie
  • 150 Milliliter Kookroom light/Slagroom
  • 1/2 Gesnipperde ui
  • 1 Knoflookteen
  • 2 Eetlepels Wodka
  • 2 Eetlepels Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Zet een pan op met kokend water en kook de pasta/spaghetti el dente.
  • Doe wat olie in de pan en fruit hierin een geperst teentje knoflook en de gesnipperde ui. Bak dit tot de ui glazig is geworden.
  • Pak een hakmolentje of een blender en stop hierin de zongedroogde tomaten op olie. Tot dit in kleine stukjes is.
  • Bak ook even de zongedroogde tomaten stukjes mee met de ui en knoflook.
  • Doe je garnalen in de pan als ze rauw zijn moet je ze langer mee bakken dan dat ze al voorgekookt zijn. Bak ze mee tot het bijna gaar is.
  • Als ze garnalen bijna gaar zijn, blus je ze af met de wodka.
  • Doe daarna de kookroom erbij en de parmezaanse kaas en laat dit zo’n 2/3 minuten mee pruttelen. Bij deze saus doe je de spaghetti die je el dente gekookt hebt.
  • Je laat de saus net zo lang zachtjes pruttelen tot de spaghetti gaar is. Breng de saus nog op smaak met peper en zout.

Notities

391 kcal | Koolhydraten: 38 gram | Proteïnen: 25 gram | Vetten: 26 gram |
Trefwoord Eiwitrijk, Makkelijk