Ga terug
Gyoza met kip

Gyoza recept met kip

Isabelle Moonen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
Keuken Japans
Porties 30 Gyoza

Benodigdheden

  • Rijstkoker of een pan met deksel
  • Kom om ingrediënten

Ingrediënten
  

  • 300 Gram Kipgehakt
  • 2 Bosuien
  • 1 Knoflookteen
  • 100 Gram Wortelrasp (1/3 winterpeen)
  • 4 Cm geraspte gember
  • 1 Eetlepel Sojasaus
  • 30 Gyoza vellen Toko, ontdooid

Saus

  • 5 Eetlepels Sweet chilisaus
  • 1 Eetlepel Gembersiroop
  • 1 Eetlepel Sojasaus
  • 1 Theelepel Sesamolie

Instructies
 

  • Pers de knoflookteen, snijd de bosui, rasp de wortel en gember en doe dit allemaal in 1 kom.
  • Doe het kipgehakt en sojasaus in de kom erbij. Mix al deze ingrediënten.
  • Pak een gyoza vel en maak de rand nat met wat water. Doe een klein beetje vulling erin en vouw ze mooi dicht met een plooien. Doe dit voor alle gyoza's.
  • Stoom de gyoza's in 8 minuten in de rijstkoker. Geen rijstkoker? Doe wat olie in een pan en bak ze even aan tot de onderkant bruin is, deksel erop! Doe dan wat water erbij en doe weer de deksel erop en laat ze stomen voor zo'n 5/6 minuten.
  • Maak ondertussen de saus. Doe in een bakje de chilisaus, gembersiroop, sojasaus en sesamolie en roer goed door elkaar heen.
  • Serveer de dumpligs met de saus en strooi nog wat bosui als decoratie eroverheen.
Trefwoord Eiwitrijk, Makkelijk