Ga terug
Geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep

Isabelle Moonen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Soep
Keuken Mediterraan
Porties 3 Personen

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Pan
  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 Grote ui
  • 2 Knoflookteentjes
  • 3 Zoete puntpaprika's
  • 6 Trostomaten
  • 1 Winterpeen
  • 1 Bouillonblokje voor 1 Liter
  • Gedroogde kruiden Peterselie, rozemarijn, basilicum, gerookte paprikapoeder
  • Optioneel: crème fraîche of slagroom
  • Optioneel: bleekselderij (3 stengels)

Instructies
 

  • Pak een ovenschaal en snijd de ingrediënten in grove stukken en doe deze in de ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe olijfolie/zonnebloemolie over de groeten heen en de gedroogde kruiden. Voeg ook peper en zout toe.
  • Doe de ovenschaal met de groenten in de oven voor ongeveer 30-45 minuten.
  • Als de groenten klaar zijn, doe je alles in een pan en voeg je net zo veel water toe, tot ze een stukje onder water staan. Voeg dan ook het bouillonblokje toe. Vind je het nog niet zout genoeg, kan je nog een bouillonblokje toevoegen of wat zout. Laat dit geheel nog z
  • Laat dit geheel nog zo'n 10 minuten zachtjes koken. Proef nog even of alles op smaak is en voeg anders nog wat peper toe en gedroogde kruiden. Pureer het geheel en schep op en voeg eventueel nog wat crème fraiche of wat slagroom toe.
Trefwoord Budget, Makkelijk, Studentenrecepten (Budget & makkelijk)