Ga terug
Springrolls met verschillende soorten groenten in verschillende kleuren

Springrolls

Isabelle Moonen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

  • 1 Mango
  • 150 Gram Tempeh ongemarineerd
  • 1 Rode paprika
  • 200 Gram Sperziebonen
  • 2 Handjes Mihoen
  • 20 Rijstpapier 22 cm 22 c
  • 1 Avocado
  • 1 Kipfilet
  • 1/2 Geraspte winterpeen
  • Seroendeng
  • Satésaus

Saus Springrolls (1 persoon)

  • 4 Eetlepel Sweet chilisaus
  • 1 Eetlepel Sojasaus
  • 1 Eetlepel Gembersiroop
  • 1/2 Theelepel Sesamolie

Instructies
 

  • Snijd de tempeh en kip in reepjes en marineer het in een saus van sojasaus, chilisaus, sesamolie, gembersiroop. Laat dit zo'n uur staan, langer is wel lekkerder maar korter kan ook.
  • Snijd de groenten en fruit in stukjes: paprika, mango, avocado, sperzibonen, winterpeen.
  • Kook de sperziebonen en de mihoen. Bak de tempeh en de kip en voeg op het einde ook de sperziebonen toe en bak deze ook mee.
  • Doe alle ingrediënten voor het sausje in een bakje en meng.
  • Bak een bak met (lauw)warm water en doe hier een rijstpapier in. Doe hem hier doorheen en leg op je bord. Leg al je groenten, fruit en vlees/vleesvervanger op het rijstpapier en eventueel wat seroendeng en satésaus, vouw hem dicht en rol hem op. Je rijstpapier hoort op dat moment zacht te zijn, anders moet je hem de volgende keer wat langer in het (lauw)warme water houden. Doop het in de saus en eet ze lekker op!
Trefwoord Eiwitrijk, Makkelijk