Ga terug
Pasta met geroosterde tomaten, gegrilde courgette en mozzarella

Pasta met Geroosterde Tomaten, Gegrilde Courgette & Mozzarella

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 Personen
calorieën 628 kcal

Ingrediënten
  

  • 150 Gram Pasta
  • 500 Gram Snoeptomaatjes of cherrytomaatjes
  • Chilivlokken
  • 1 theelepel Suiker
  • 1/2 Eetlepel Witte wijnazijn
  • 1 Teentje Knoflook Geperst
  • 1 Ui Gesnipperd
  • 1 klein blikje Tomatenpuree
  • 2 Eetlepels Kappertjes
  • 3 Eetlepels Zwarte olijven
  • 50 Milliliter Kookzuivel of Kookroom
  • 1/2 Courgette
  • 1 bol mozarella
  • 1 Handje Rucola

Instructies
 

Tomaten roosteren

  • Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de tomaten door de helft.
  • Doe de tomaten in een ovenschaal met olijfolie, zout, peper, witte wijnazijn, wat chilivlokken en een beetje suiker. Rooster dit 20-25 minuten.

Courgette grillen

  • Snijd de courgette in dunne plakken.
  • Besprenkel met zout en olie en grill in de pan of grillpan tot er mooie strepen ontstaan.

Pasta koken

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en bewaar een paar eetlepels kookvocht.

Saus maken

  • Verhit van olijfolie in een pan.
  • Voeg de gesnipperde uien en het geperste knoflookteentje toe. Fruit het geheel een aantal minuten aan tot de ui glazig wordt.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut aan( dit haalt de zuurheid weg).
  • Voeg de geroosterde tomaten toe (inclusief het vocht uit de ovenschaal).
  • Voeg kookroom toe, kookvocht, kappertjes + olijven.
  • Meng met de pasta en een scheutje kookvocht tot het romig is en breng op smaak met peper en zout. Eventueel wat kruiden naar smaak.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en top het geheel af met de gegrilde courgette en scheur de mozzarella erover. Voeg de rucola als laatste erbij. Eetsmakelijk!

Notities

628 Calorieën |Eiwitten: 23 gram | Koolhydraten: 73 gram | Vetten: 27 gram
Trefwoord Vegetarisch