Breek de chocolade in stukjes en laat deze au-bain marie smelten. Als dit klaar is zet je het opzij en laat je het een beetje afkoelen en doe je de 1 tl vanille aroma door.
Splitst van de eieren het eigeel van het eiwit en zorg ervoor dat je de eiwitten in een vetvrije kom doet (anders kunnen ze niet opstijven tijdens het mixen). Klop/mix de eiwitten stijf en zorg ervoor dat je pieken krijgt in de kom.
Doe in een andere kom de suiker en de slagroom en ga dit ook mixen, zorg ervoor dat je dit niet te lang mixt.
Schep de chocolade door het eiwitmengsel heen.
Als je een slagroom spuitbus hebt kan je het gehele suiker-slagroom mensen door het chocolade-eiwit mengsel doen en rustig doorroeren (niet mixen!). Het klopt dat het mengsel nu wat vloeibaarder is.Heb je geen slagroom spuitbus doe dan voor 4/5e deel het mengsel van suiker en slagroom door het chocolade-eiwit mengsel en roer dit ook door, niet mixen.
Verdeel de chocolade mouse over de schaaltjes en laat de chocolade mouse voor zo’n 2 uur in de koelkast staan. De slagroom doe je pas op het einde erbij.
Als de 2 uur voorbij zijn dan kan je nog het slagroom-suiker mengsel iets meer mixen of slagroom bij de toetjes doen uit de slagroombus.
Stamp de pepernoten een beetje fijn en strooi het mooi over de slagroom heen. Je kan natuurlijk ook iets anders dan pepernoten gebruiken, wat je zelf lekker vindt! En smullen maar!
Notities
Per portie: 504 kcal | Koolhydraten: 41 g | Vetten: 33 g | Eiwitten: 8 g |