Hemelse Modder Recept

Hemelse Modder Recept

Dit is een heerlijk recept voor chocolademousse en hoe mijn oma het noemt ”hemelse modder”. Voor sinterklaas heb ik een leuke variant van de hemelse modder gemaakt met pepernoten! Super lekker voor deze tijd, maar je kan hemelse modder natuurlijk ook het gehele jaar lekker eten. Het is ook heel lekker voor kerst als dessert. Het is een makkelijk recept en het smaakt overheerlijk en heel puur! Het is wel een heel machtig toetje, daarom heb ik het voor 5 personen gedaan. Wil je een grotere portie per persoon hebben, maak dit recept dan voor 4 personen.

Voor de pure chocolade gebruik ik één reep van 100 gram met een hogere concentratie cacao >70% voor de smaak en ik gebruik een 100 gram pure chocoladereep met zo’n 50% cacao. Ik vind dit zelf de lekkerste combinatie en ook mensen die niet zo van pure chocolade houden vinden het zelfs lekker. Ben je echt gek op pure chocolade doe dan lekker 2 repen met een hoog cacao percentage.

Doe de chocolademousse in mooie glazen dit maakt het eindresultaat prachtig!

Chocolademouse in een glas met patroon en op de chocolade mouse zit slagroom en pepernoten kruimels

Hemelse Modder

Voorbereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Nagerecht
Porties 4 Personen
calorieën 504 kcal

Benodigdheden

  • 4 Glazen
  • 1 Kom
  • 1 Mixer

Ingrediënten
  

  • 200 Gram Pure chocolade 70% van Lindt en 50%
  • 3 Eiwitten Van 3 eieren
  • 250 Milliliter Verse Slagroom
  • 100 Gram Witte kristalsuiker
  • 1 Theelepel Vanillearoma
  • 1 Handje Pepernoten of een ander lekker koekje

Instructies
 

  • Breek de chocolade in stukjes en laat deze au-bain marie smelten. Als dit klaar is zet je het opzij en laat je het een beetje afkoelen en doe je de 1 tl vanille aroma door.
  • Splitst van de eieren het eigeel van het eiwit en zorg ervoor dat je de eiwitten in een vetvrije kom doet (anders kunnen ze niet opstijven tijdens het mixen). Klop/mix de eiwitten stijf en zorg ervoor dat je pieken krijgt in de kom.
  • Doe in een andere kom de suiker en de slagroom en ga dit ook mixen, zorg ervoor dat je dit niet te lang mixt.
  • Schep de chocolade door het eiwitmengsel heen.
  • Als je een slagroom spuitbus hebt kan je het gehele suiker-slagroom mensen door het chocolade-eiwit mengsel doen en rustig doorroeren (niet mixen!). Het klopt dat het mengsel nu wat vloeibaarder is.Heb je geen slagroom spuitbus doe dan voor 4/5e deel het mengsel van suiker en slagroom door het chocolade-eiwit mengsel en roer dit ook door, niet mixen.
  • Verdeel de chocolade mouse over de schaaltjes en laat de chocolade mouse voor zo’n 2 uur in de koelkast staan. De slagroom doe je pas op het einde erbij.
  • Als de 2 uur voorbij zijn dan kan je nog het slagroom-suiker mengsel iets meer mixen of slagroom bij de toetjes doen uit de slagroombus.
  • Stamp de pepernoten een beetje fijn en strooi het mooi over de slagroom heen. Je kan natuurlijk ook iets anders dan pepernoten gebruiken, wat je zelf lekker vindt! En smullen maar!

Notities

Per portie: 504 kcal | Koolhydraten: 41 g | Vetten: 33 g | Eiwitten: 8 g |
Trefwoord Makkelijk, Studentenrecepten (Budget & makkelijk), weinig ingredienten