Kaki fruit toetje

Kaki fruit toetje

Kaki is een hele gezonde fruit met veel vitamine C en A. Je kan het met of zonder schil eten, voor dit recept schil je de kaki. Het lijkt qua smaak op een perzik of mango. De fruit is rijp als de schil van geel naar oranje gaat. De kaki is dan ook een beetje zacht. Dit is een heel makkelijk kaki fruit toetje, wat in een handomdraai gemaakt is.

Heb je zin in een ander toetje? Probeer dit toetje eens met peer.

Kaki fruit toetje

Kaki fruit toetje

Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Porties 3 Personen

Ingrediënten
  

  • 2 Rijpe kaki
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 3 Schepjes suiker
  • 750 milliliter Griekse yoghurt
  • 3 eetlepel Amandelschaafsel

Instructies
 

  • Snijd de kaki in stukjes. Pureer deze fijn met een staafmixer of stop het fruit in de blender.
  • Doe bij de yoghurt de vanillesuiker en de 'normale' suiker. Roer dit geheel met een garde goed door.
  • Doe in een pan de amandelschaafsel en laat dit licht bruin worden. Dit kan erg snel gaan, dus let goed op!
  • Pak 3 mooie glazen en doe als eerste de yoghurt in de glazen, daarna de kaki puree en dan de amandelschaafsel.
  • Bon appétit!