Ga terug
flamkuchendeeg met verschillende ingrediënten als topping wat rucola en walnoten

Flamkuchen recept

Isabelle Moonen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 2 Personen
calorieën 987 kcal

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier
  • Oven op 200 graden

Ingrediënten
  

  • 1 Rol Flamkuchendeeg
  • 100 Gram Crème fraîche
  • 6 Plakjes Serranoham
  • 1 Rijpe grote peer of 2 rijpe conference peren
  • 1 handje Geraspte kaas belegen
  • 100 Gram Gorgonzola Dolce is milder en minder scherp

Toppings

  • 1 Handje Walnoten
  • Rucola

Instructies
 

  • Zet de oven aan op temperatuur op 200 graden.
  • Rol het flamkuchendeeg uit en smeer hem in met crème fraïche. Het moet een dunne laag zijn.
  • Leg nu op het deeg de ingrediënten. De serranoham, peer, stukjes gorgonzola.
  • Strooi wat geraspte kaas erover heen en stop het deeg in de oven voor zo’n 10-15 minuten. Tot de rand mooi goudbruin is.
  • Haal het deeg eruit en bestrooi het met de walnoten en wat rucola. Opsnijden en smullen maar!

Notities

Per portie: 987 kcal | Koolhydraten: 63 gram | Vetten: 42 gram | Eiwitten: 39 gram |