Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Flamkuchen recept
Isabelle Moonen
Recept afdrukken
Pin Recipe
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties
2
Personen
calorieën
987
kcal
Benodigdheden
Bakplaat met bakpapier
Oven op 200 graden
Ingredients
1
Rol
Flamkuchendeeg
100
Gram
Crème fraîche
6
Plakjes
Serranoham
1
Rijpe grote peer
of 2 rijpe conference peren
1
handje
Geraspte kaas belegen
100
Gram
Gorgonzola
Dolce is milder en minder scherp
Toppings
1
Handje
Walnoten
Rucola
Instructions
Zet de oven aan op temperatuur op 200 graden.
Rol het flamkuchendeeg uit en smeer hem in met crème fraïche. Het moet een dunne laag zijn.
Leg nu op het deeg de ingrediënten. De serranoham, peer, stukjes gorgonzola.
Strooi wat geraspte kaas erover heen en stop het deeg in de oven voor zo’n 10-15 minuten. Tot de rand mooi goudbruin is.
Haal het deeg eruit en bestrooi het met de walnoten en wat rucola. Opsnijden en smullen maar!
Notes
Per portie: 987 kcal | Koolhydraten: 63 gram | Vetten: 42 gram | Eiwitten: 39 gram |