Ga terug
Pasta in een beige kom. In de kom zie je de groene stukjes van spinazie en bovenop pijnboompitten gestrooid.

Pasta met gorgonzola

Pasta met gorgonzola en spinazie
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 Personen
calorieën 975 kcal

Benodigdheden

  • 2 pannen

Ingrediënten
  

  • 150 Gram Pasta naar keuze
  • 1 Ui Gesnipperd
  • 1 Knoflookteentje geperst
  • 75 Gram Parmezaanse kaas
  • 150 Gram Spinazie à la creme
  • 100 Gram Gorgonzola dolce of pittig
  • 5 Zongedroogde tomaten in kleine stukjes
  • 125 Milliliter Kookroom/Kookzuivel
  • 3 Eetlepels Pijnboompitten Geroosterd
  • Optie Peer

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Pak een koekenpan. Doe hier wat olijfolie in en voeg hierbij de gesnipperde ui en de geperste knoflook. Bak dit een aantal minuten aan, tot de ui glazig is.
  • Voeg hierbij de stukjes zongedroogde tomaten, spinazie à la crème kookzuivel. Warm het geheel op. Is de saus te vloeibaar, voeg dan wat parmezaanse kaas toe of wat maïzena (opgelost in water en geen klontjes).
  • Als de pasta klaar is dan voeg je dit bij de saus. Als laatste doe je de gorgonzola erbij in kleine beetjes erbij. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de pasta op een bord en top af met de parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten. Eetsmakelijk!

Notities

975 kcal | eiwitten: 41 gram| vetten: 60 gram | koolhydraten: 67 gram
Trefwoord Makkelijk, Vegetarisch