Pasta met Roquefort
Details
Servings
4 Servings
Prep time
15 min
Cooking time
15 min
Calories per serving
795 kcal
Oven time
25 min op 200 graden
Per portie: Koolhydraten: 76 g | Vetten: 38 g | Eiwitten: 40 g
Ingrediënten
300 gram Vlinderpasta
1 Grote ui / 2 Uien
2 Knoflookteentjes
250 gram Hamblokjes
1 Courgette
150 gram Roquefort
1 El grove Mosterd (de huisman)
1 tl Cayennepeper
1 El gedroogde tijm
Roux (50 gram boter, 40 gram bloem n zo’n 400 ml, meer melk wordt de saus dunner)
100 gram Parmazaanse kaas
Paneermeel en roomboter (voor het korstje)
- Toppings
Parmazaanse kaas
Rucola
Stappen
- Snijd de ui en knoflook en courgette in kleine stukjes,
kook de pasta al dente en vet de ovenschaal in en warm de oven voor op 200 graden - Fruit de ui en de knoflook aan in de pan voor een paar minuten en doe daarna de courgette en de hamblokjes erbij. Is het gaar zet het vuur zachter.
- Maak een roux met boter, bloem en melk en doe hier de tijm, cayennepeper, mosterd, zout, peper en de Parmezaanse kaas bij en de roquefort en laat dit 5 minuten staan. Is de saus te dik kan je er nog een klein beetje melk bij doen. Maak de saus niet te dun!
- Als de pasta gaar is en de ingrediënten bij stap 2 ook, kan je alles bij elkaar doen en het mengen.
- Doe alles in de ovenschaal en strooi erover heen de overige parmezaanse kaas, wat paneermeel en verdeel wat blokjes roomboter over de bovenkant.
- Zet de pasta voor zo’n 20/25 minuten in de oven tot je een krokant korstje hebt. Schep de pasta op en doe de rucola erbij en nog wat parmezaanse kaas als topping.