Rosbief met Peper uit de oven
Details
Servings
4 Servings
Prep time
1 uur
Cooking time
45 min
Calories
411 kcal
Per portie: 411 kcal | Koolhydraten: 0 g | Vetten: 30 g | Eiwitten: 37 g
Dit gerecht is ook lekker om te eten met een risotto, bijvoorbeeld de Truffelrisotto met champignons.
Ingrediënten
Runderlende / Rosbief (700 gram van de slager)
1,5 El Venkelzaad
2 El gekleurde peperkorrels
1 El zeezout
60 gram Boter Ongezouten
1 El Olie (traditionele olijfolie of zonnebloemolie)
- Benodigdheden
Kernthermometer
Ovenschaal (kan je braadpan de oven in, heb je de ovenschaal niet nodig)
Braadpan
Stappen
- Haal de runderlende 1 uur van te voren uit de koelkast.
- Doe in een vijzel het zeezout, de peperkorrels en de venkelzaden. Vijzel/stamp dit mengsel tot het grof is. Doe het pepermengsel op een bord.
- Stel de oven in op 125 graden, als het vlees erin gaat zet je de oven terug naar 90 graden.
- Dep het vlees droog en rol het vlees door het pepermengsel, zodat alle kanten bedekt zijn van het vlees.
- Doe in een braadpan de boter en de olijfolie. Deze combinatie met de olie zorgt ervoor dat het heter wordt. Doe hier het vlees in en schroei alle kanten kort dicht in zo’n twee minuten.
- Steek de vleesthermometer in het stuk vlees. Leg het vlees in de ovenschaal en als je een braadpan hebt die in de oven kan, heb je geen ovenschaal nodig kan je de pan met vlees en al in de oven doen. Als het vlees een kerntemperatuur van zo’n 53 graden heeft bereikt in de oven, is het vlees klaar. Dit duurt zo’ 45 minuten. Houd wel de temperatuur van de oven op 90 graden.
- Als de thermometer in de rosbief een temperatuur van zo’n 53 graden heeft, haal je de rosbief uit de oven en wikkel je hem in aluminiumfolie. Je laat de rosbief 10-15 minuten in de aluminum buiten de oven rusten.
- Serveer dit gerecht door de rosbief in hele dunne plakken te snijden. Je kan het gerecht ook lekker eten met een champignonsaus, maar het smaak ook heel lekker zonder de saus.