Pasta met garnalen

Pasta met garnalen

Deze pasta is met garnalen in roomsaus. De combinatie van wodka, garnalen en pasta lijkt misschien een gekke combinatie, maar in Italië is dit gerecht een echte klassieker. Bij de Hanos heb ik lekkere rauwe rode Argentijnse garnalen gekocht. Het is een hele lekkere pasta in roomsaus, maar niet dat de roomsaus overheerst. Je kan deze pasta eten met spaghetti eten, maar ook met farfelle, penne of rigatoni.

Pasta met garnalen geserveerd op een diep zwart bord

Pasta met Garnalen

Isabelle Moonen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 Personen
calorieën 391 kcal

Ingrediënten
  

  • 150 Gram Pasta (spaghetti)
  • 300 Gram Rode Argentijnse garnalen
  • 5 Zongedroogde tomaten op olie
  • 150 Milliliter Kookroom light/Slagroom
  • 1/2 Gesnipperde ui
  • 1 Knoflookteen
  • 2 Eetlepels Wodka
  • 2 Eetlepels Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Zet een pan op met kokend water en kook de pasta/spaghetti el dente.
  • Doe wat olie in de pan en fruit hierin een geperst teentje knoflook en de gesnipperde ui. Bak dit tot de ui glazig is geworden.
  • Pak een hakmolentje of een blender en stop hierin de zongedroogde tomaten op olie. Tot dit in kleine stukjes is.
  • Bak ook even de zongedroogde tomaten stukjes mee met de ui en knoflook.
  • Doe je garnalen in de pan als ze rauw zijn moet je ze langer mee bakken dan dat ze al voorgekookt zijn. Bak ze mee tot het bijna gaar is.
  • Als ze garnalen bijna gaar zijn, blus je ze af met de wodka.
  • Doe daarna de kookroom erbij en de parmezaanse kaas en laat dit zo’n 2/3 minuten mee pruttelen. Bij deze saus doe je de spaghetti die je el dente gekookt hebt.
  • Je laat de saus net zo lang zachtjes pruttelen tot de spaghetti gaar is. Breng de saus nog op smaak met peper en zout.

Notities

391 kcal | Koolhydraten: 38 gram | Proteïnen: 25 gram | Vetten: 26 gram |
Trefwoord Eiwitrijk, Makkelijk