Pasta pesto met kip

Pasta pesto met kip

Dit is niet het standaard pasta pesto recept voor studenten. Dit is een heel een pasta pesto met kip met veel groenten en die veel lekkerder is. Het is een echte groente pasta pesto. Het recept is makkelijk te maken en daardoor perfect voor studenten.

Pasta pesto met kip

Pasta pesto met kip

Isabelle Moonen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

  • 300 Gram Stukjes kip
  • 1 Ui
  • 1 Knoflookteen
  • 1 Prei Optioneel
  • 1 Courgette
  • 300 Gram Cherrytomaten
  • 1 Broccoli
  • 1 zakje Parmezaanse/geraspte kaas
  • 100 Gram Crème Fraîche
  • 200 Gram Verse pesto
  • Rucola Optioneel

Instructies
 

  • Kook de pasta en de broccoli en ga verder met de volgende stappen voor de saus.
  • Snipper de ui en pers de knoflookteen uit. Doe dit in een pan met olie.
  • Als de ui glazig is geworden, doe dan de stukjes kip erbij en bak dit mee
  • Was alle groenten snijd alle groenten in stukjes en doe dit bij de kip, ui en knoflook en bak mee.
  • Doe pesto in de pan, voordat je de gekookte broccoli erbij doet. Anders gaat alle pesto in de broccoli zitten.
  • Doe de gekookte broccoli bij de pan erbij en maak met je pollepel de broccoli wat kleiner.
  • Doe de cherrytomaten erbij en wat crème fraîche. Laat dit geheel kort pruttelen, zo'n 5 minuten.
  • Giet de pasta af en zet de pannen op tafel. Schep op en eetsmakelijk!
    Als topping kan je geraspte kaas nemen en een beetje rucola
Trefwoord Eiwitrijk, Makkelijk