Blondie Cake met Cranberry’s en Noten

Blondie Cake met Cranberry’s en Noten

Ingrediënten

  • 2 Medium Eieren

  • 100 gram Bloem met 3 gram bakpoeder

  • 40 gram Suiker

  • 70 gram Ongezouten boter

  • Flinke scheut Mangodream van Coolbest (kan ook een andere sap zijn of geraspte sinaasappelschil)

  • 50 gram Gedroogde cranberry’s

  • 25 gram Ongebrande hazelnoten en amandelen (grof gehakt)

  • 100 gram Witte chocolade

Details

Servings

12 stukken

Prep time

30 minuten

Cooking time

15 minuten

Calories per serving

172

Per portie: Koolhydraten: 19 gram | Vetten: 10 gram | Eiwitten: 3 gram

Stappen

  • Zet de oven op 180 graden en hal de noten en rooster de noten goudbruin in zo’n 10 minuten en laat ze hierna afkoelen
  • Doe de eieren en de suiker bij elkaar en mix tot een glad mengsel
  • Verwarm de boter en de helft van de chocolade au bain marie en laat dit ook iets afkoelen (anders stollen de eieren)
  • Als het choco en boter mengels is afgekoeld doe het dan bij het ei- en suikermengsel en doe daarna langzaam de bloem en bakpoeder erbij en mix nog even door. Giet er ook een flinke scheut mangodream door (of een andere sap naar smaak of geraspte sinaasappelschil)
  • Spatel hierna de noten, overige gehakte chocolade en de cranberry’s erdoor 
  • Leg een bakpapier in je vorm (ik gebruik de helft van een brownievorm; doe je het dubbele van het recept gebruik de gehele vorm) en giet het mengsel erin en doe ongeveer 15 minuten in de oven, tot dat het gaar is (met een satéprikker erin het mag er niet nat uitkomen)
  • Haal het uit de oven en laat het iets afkoelen, opsnijden en smullen maar!