Blondie Cake met Cranberry’s en Noten
Ingrediënten
2 Medium Eieren
100 gram Bloem met 3 gram bakpoeder
40 gram Suiker
70 gram Ongezouten boter
Flinke scheut Mangodream van Coolbest (kan ook een andere sap zijn of geraspte sinaasappelschil)
50 gram Gedroogde cranberry’s
25 gram Ongebrande hazelnoten en amandelen (grof gehakt)
100 gram Witte chocolade
Details
Servings
12 stukken
Prep time
30 minuten
Cooking time
15 minuten
Calories per serving
172
Per portie: Koolhydraten: 19 gram | Vetten: 10 gram | Eiwitten: 3 gram
Stappen
- Zet de oven op 180 graden en hal de noten en rooster de noten goudbruin in zo’n 10 minuten en laat ze hierna afkoelen
- Doe de eieren en de suiker bij elkaar en mix tot een glad mengsel
- Verwarm de boter en de helft van de chocolade au bain marie en laat dit ook iets afkoelen (anders stollen de eieren)
- Als het choco en boter mengels is afgekoeld doe het dan bij het ei- en suikermengsel en doe daarna langzaam de bloem en bakpoeder erbij en mix nog even door. Giet er ook een flinke scheut mangodream door (of een andere sap naar smaak of geraspte sinaasappelschil)
- Spatel hierna de noten, overige gehakte chocolade en de cranberry’s erdoor
- Leg een bakpapier in je vorm (ik gebruik de helft van een brownievorm; doe je het dubbele van het recept gebruik de gehele vorm) en giet het mengsel erin en doe ongeveer 15 minuten in de oven, tot dat het gaar is (met een satéprikker erin het mag er niet nat uitkomen)
- Haal het uit de oven en laat het iets afkoelen, opsnijden en smullen maar!