Tomaat-Paprika Soep

Tomaat-Paprika Soep

Ingrediënten

  • Eetlepel olie of boter

  • 1 Ui

  • 1 Knoflookteen

  • 1 Rode Paprika

  • 1 Blik gepelde tomaten

  • 1/2 Theelepel gedroogde basilicum

  • 1/2 Theelepel gedroogde peterselie

  • 1/2 Theelepel La Chinata gerookte paprikapoeder

  • 30 Gram tomatenpuree

  • 250 ml Runderbouillon (Vegetarische optie: Groente bouillon)

  • Toppings
  • Slagroom/Kookroom

  • Verse basilicum

  • Geraspte kaas

Details

Servings

2 servings

Prep time

10

Cooking time

20

Calories per serving

153

Per portie: Koolhydraten: 18 g| Vetten: 5,7 g | Eiwitten: 3,5 g (zonder toppings)

Stappen

  • Doe een eetlepel olie in de pan en laat warm worden
  • Doe de ui en knoflook erbij en fruit aan
  • Doe de gedroogde kruiden en de gerookte paprikapoeder erbij
  • Doe de paprika erbij en bak zo’n 2 minuten mee
  • Doe de tomatenpuree erbij en bak dit even mee
  • Doe de gepelde tomaten erbij en de bouillon. (Hoe meer water je erbij doet hoe wateriger de soep wordt ). Ik heb er ongeveer 500 ml bouillon erbij gedaan
  • Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken
  • Doe op het einde peper erbij naar smaak en eventueel ook zout
  • Pureren en smullen!
  • Toppings: room, geraspte kaas, verse basilicum