Nasi met kip en groenten
Dit een super makkelijk en lekker nasi recept met kip en groenten. Het is zo klaar en je kan eindeloos variëren. Je kan er een keer ander vlees in doen, maar ook andere groenten. De basis blijft het zelfde met de kruiden en ingrediënten die je toevoegt en daarom blijft deze nasi zo ontzettend lekker.
Wat er niet in het recept bij staat maar wat het nog echt afmaakt. Is wel pindasaus, kroepoek en een augurk. Super lekker al die smaken samen.
Details
Servings
3
Prep time Marinade
1 Uur
Prep time
15 Minuten
Cooking time
15 Minuten
Calories
378 kcal
Per portie: Koolhydraten: 69 g | Vetten: 1,7 g |Eiwitten: 20 g
Ingrediënten
150 gram Witte rijst
1 Prei
2 Wortels
1 Ui
1 Zoete punt paprika
200 gram Kipdijfilet (optioneel: gemarineerd)
Ketjap Medja
Gembersiroop
Sesamolie
Zout en peper
- Toppings
Bosui
Sesamzaadjes
Gebakken ei
Stappen
- Doe wat sesamolie in de pan en doe de (gemarineerde) kip in de pan en bak 2/3 minuten. Heb je geen tijd om de kip te marineren kan je ook wat ketjap bij de kip doen als je de kip gaat bakken.
Je kan ook een ander soort vlees gebruiken dan kip bij de nasi, varkenshaas is ook heel lekker, maar een vleesvervanger kan natuurlijk ook. - Kipmarinade:
Laat de marinade minstens een uur staan.
– Sesamolie
– Gembersiroop
– Ketjap Medja
– Honing
– Sambal
– Knoflook
– (Zout) en peper - Doe de ui erbij en bak mee tot glazig,
- Doe alle groenten: de prei, wortel en paprika erbij en bak deze ook mee. Als de groenten gaar zijn, doe dan wat ketjap medja en wat gembersiroop erbij. Dit kan je ook smaak doen. De Ketjap medja geeft de echte ketjap smaak en de gembersiroop maakt het wat zoeter.
- Doe de rijst erbij en roer dit goed door de groenten. Doe eventueel nog wat ketjap medja of gembersiroop bij.
- Voeg naar smaak wat zout en peper bij
- Doe de topping erbij en smullen maar!