Broccoli-Wortelsoep
Details
Servings
2 Servings
Prep time
10 min
Cooking time
30 Min
Calories
102 kcal
Per portie: Koolhydraten: 16 g | Vetten: 1 g | Eiwitten: 12 g (zonder toppings)
Ingrediënten
1 Ui
1 Knoflookteentje
1 Winterpeen
2 stronken Broccoli/ 1 grote Broccolistronk
700 ml Bouillon (groente of rund)
- Topping:
Slagroom/Crème fraîche
Geraspte kaas
Geroosterde pijnpoombitten (vegan optie)
Stappen
- Fruit de ui en de knoflook aan in een pan met olie, tot de ui glazig is
- Doe de wortel en de broccoli (rauw) erbij en bak dit zo’n 2 minuten mee
- Doe de bouillon erbij tot de groenten ent onder water staan
- Laat dit minstens 30 minuten zachtjes koken tot de broccoli en de wortel zacht is
- Peper en (zout) erbij, naar smaak
- Soep met de groenten pureren en toppings erbij en smullen maar!