Groenterisotto

Details
Servings
2 Servings
Prep time
15 min
Cooking time
40 min
Calories
515 kcal
Per portie: Koolhydraten: 86 g | Vetten: 4 g | Eiwitten: 34 g (zonder toppings)
Ingrediënten
1 Ui
1 Knoflookteentje
1 Courgette
1 Paprika
1 Wortel
2 Stengels bleekselderij
1 theelepel Tomatenpuree
150 gram Risottorijst
600 ml Groentebouillon
100 ml Witte wijn (dit kan je ook weglaten, maar geeft wel meer smaak als je het erdoor doet)
4 Bosuien
200 gram wokgarnalen (vegan/vegetarische optie: geen garnalen)
1 eetlepel Italiaanse kruiden
- Toppings
Parmezaanse kaas (vegan optie: vegan kaas)
Mozzarella (vegan optie: ingrediënt weglaten)
Verse peterselie
Verse basilicum
Stappen
- Fruit deur en de knoflook aan met wat olie. Bak 2 minuten tot glazig
- Doe de courgette, paprika, bleekselderij en de Italiaanse kruiden in de pan. Bak 3 minuten mee
- Doe de risottorijst erbij en bak mee tot glazig, zo’n 2 minuten
- Doe de theelepel tomatenpuree erbij en bak even mee (mag ook meer naar smaak)
- Doe eerst de witte wijn en daarna en daarna de groentebouillon erbij tot de risotto gaar is
- Als de risotto bijna gaar is, doe de bosuien en de wolgarnalen erbij. Eventueel ook verse peterselie.
Als toppings: Parmezaanse kaas, mozzarella, verse peterselie of verse basilicum. Opscheppen en smullen maar! - Vegetarische optie: geen wokgarnalen
Vegan optie: geen wokgarnalen en ter vervanging van de kazen een vegan kaas.