Groenterisotto

Groenterisotto

Details

Servings

2 Servings

Prep time

15 min

Cooking time

40 min

Calories

515 kcal

Per portie: Koolhydraten: 86 g | Vetten: 4 g | Eiwitten: 34 g (zonder toppings)

Ingrediënten

  • 1 Ui

  • 1 Knoflookteentje

  • 1 Courgette

  • 1 Paprika

  • 1 Wortel

  • 2 Stengels bleekselderij

  • 1 theelepel Tomatenpuree

  • 150 gram Risottorijst

  • 600 ml Groentebouillon

  • 100 ml Witte wijn (dit kan je ook weglaten, maar geeft wel meer smaak als je het erdoor doet)

  • 4 Bosuien

  • 200 gram wokgarnalen (vegan/vegetarische optie: geen garnalen)

  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

  • Toppings
  • Parmezaanse kaas (vegan optie: vegan kaas)

  • Mozzarella (vegan optie: ingrediënt weglaten)

  • Verse peterselie

  • Verse basilicum

Stappen

  • Fruit deur en de knoflook aan met wat olie. Bak 2 minuten tot glazig
  • Doe de courgette, paprika, bleekselderij en de Italiaanse kruiden in de pan. Bak 3 minuten mee
  • Doe de risottorijst erbij en bak mee tot glazig, zo’n 2 minuten
  • Doe de theelepel tomatenpuree erbij en bak even mee (mag ook meer naar smaak)
  • Doe eerst de witte wijn en daarna en daarna de groentebouillon erbij tot de risotto gaar is
  • Als de risotto bijna gaar is, doe de bosuien en de wolgarnalen erbij. Eventueel ook verse peterselie.
    Als toppings: Parmezaanse kaas, mozzarella, verse peterselie of verse basilicum. Opscheppen en smullen maar!
  • Vegetarische optie: geen wokgarnalen
    Vegan optie: geen wokgarnalen en ter vervanging van de kazen een vegan kaas.