Pittige Tomatenrisotto
Per portie: Koolhydraten: 79 g | Vetten: 4 g | Eiwitten: 11 g
Details
Servings
2 Servings
Prep time
15 min
Cooking time
35 min
Calories per portie
451 kcal
Ingrediënten
150 gr Arborio Risottorijst
1 Ui
1 Knoflookteen
1 gedroogde Spaanse peper (uit eigen tuin)
1 Eetlepel balsamicoazijn
Klein blikje tomatenpuree (35 gr)
150 ml Witte wijn
500 ml Bouillon
Handje verse basilicum (meer/minder naar smaak)
20 gram geraspte Parmezaanse kaas
350 gram Tomaten (Lekkere tomaten)
Stappen
- Snijd de peper, ui en knoflook in stukjes en fruit dit aan in de pan
- Doe de rijst erbij en bak dit zo’n 3 min mee
- Snijd de tomaten haal de binnenkant eruit en snijd ze in stukjes. Doe de tomaten en de basilicum in de pan erbij en bak de tomatenpuree mee
- Blus de risotto af met de witte wijn en doe de balsamicoazijn erbij en laat de rijst garen door de bouillon. Als de korrel nog te droog is kan je nog meer bouillon bij maken
- Als de risotto bijna klaar is doe je de Parmezaanse kaas erbij en roer je dit even door. Wil je de risotto nog pittiger? doe dan wat chilipoeder erbij en roer de risotto even door. Opscheppen en smullen maar!