Kinder Spaghetti Bolognese
Details
Servings
2 Servings
Prep time
20 Min
Cooking time
15 Min
Calories
839 kcal
Per portie 839 kcal | Koolhydraten: 84 g | Vetten: 38 g | Eiwitten: 42 g
Ingrediënten
150 gram Spaghetti
1 Knoflookteen
1 Ui
250 gram Champignons
200 gram Rundergehakt
30 gram Boter
20 gram Bloem
300 ml Runderbouillon (is de roux te dik meer bouillon erbij)
Klein blikje tomatenpuree (70 gram)
2 Theelepels suiker
2 El Tomatenketchup
50 gram Geraspte Kaas (naar smaak meer)
- Topping
Zakje Geraspte kaas
Stappen
- Snijd de knoflook + ui in stukjes en fruit aan in olie voor 2 minuten.
- Doe de gehakt erbij en als het gehakt bijna klaar is doe de gesneden champignons erbij.
- Als stap 2 klaar is zet het vuur zachtjes en kook de spaghetti en begin met de roux.
- Roux: doe de boter in de pan, laat het smelten. Doe de bloem erbij en roer met een garde, als het naar nootjes ruikt kan je de bouillon in kleine hoeveelheden erbij doen. Om klontjes te voorkomen moet je goed blijven roeren.
Als de roux klaar is doe de suiker erbij, tomatenpuree, ketchup en wat kaas. Roer even door en zet het vuur uit. - Doe het roux mengsel bij het gehakt en breng op smaak met wat peper en eventueel wat zout. Maak er een smeuïg sausje van. Proef en voeg eventueel meer ketchup of geraspte kaas toe.
- Opscheppen, als topping wat meer geraspte kaas en smullen maar!