Spaghetti Aglio e Olio

Spaghetti Aglio e Olio

Details

Servings

1 Serving

Prep time

5 min

Cooking time

10 min

Calories

472 kcal

Per portie: 472 kcal | Koolhydraten: 28 g | Vetten: 29 g | Eiwitten: 16 g

Ingrediënten

  • 2 El Olijfolie

  • 1 Knoflookteen

  • 1 tl Chilivlokken / een halve Spaanse peper

  • 75 gram Spaghetti

  • 30 gram Grano Padano

  • Optioneel: Peterselie

Stappen

  • Kook de spaghetti el dente en voeg flink wat zout toe in de pan.
  • Snijd de knoflook in kleine dunne stukjes.
  • Doe de olijfolie, knoflook en chilivlokken in een pan en zorg dat de knoflook onder de olie zit. Zet dan het vuur aan, zodat de olie langzaam warm wordt met de knoflook en de chilivlokken.
  • Voordat de knoflook bruin wordt, doe je de pasta al dente bij de knoflook en chilivlokken. Voeg ook zo’n 100 ml kookvocht toe. Hierdoor kan de pasta nog een beetje garen.
  • Doe de geraspte Grano Padano erbij. Hierdoor wordt het wat romig.
  • De pasta is klaar! Strooi nog wat grano padano op de pasta voor extra romigheid en voeg eventueel extra peterselie en chilivlokken toe.