Spaghetti Aglio e Olio
Details
Servings
1 Serving
Prep time
5 min
Cooking time
10 min
Calories
472 kcal
Per portie: 472 kcal | Koolhydraten: 28 g | Vetten: 29 g | Eiwitten: 16 g
Ingrediënten
2 El Olijfolie
1 Knoflookteen
1 tl Chilivlokken / een halve Spaanse peper
75 gram Spaghetti
30 gram Grano Padano
Optioneel: Peterselie
Stappen
- Kook de spaghetti el dente en voeg flink wat zout toe in de pan.
- Snijd de knoflook in kleine dunne stukjes.
- Doe de olijfolie, knoflook en chilivlokken in een pan en zorg dat de knoflook onder de olie zit. Zet dan het vuur aan, zodat de olie langzaam warm wordt met de knoflook en de chilivlokken.
- Voordat de knoflook bruin wordt, doe je de pasta al dente bij de knoflook en chilivlokken. Voeg ook zo’n 100 ml kookvocht toe. Hierdoor kan de pasta nog een beetje garen.
- Doe de geraspte Grano Padano erbij. Hierdoor wordt het wat romig.
- De pasta is klaar! Strooi nog wat grano padano op de pasta voor extra romigheid en voeg eventueel extra peterselie en chilivlokken toe.