Pizzadeeg maken

Pizzadeeg maken

Details

Servings

4 Servings

Prep time

90 min

Cooking time

10 min

Calories pizzadeeg

414 kcal

Oven

240 graden

Per portie: 414 kcal | Koolhydraten: 75 g | Vetten: 2 g | Eiwitten: 16 g |

Ingrediënten Pizzadeeg

 • 500 gr Broodmeel

 • 4 gr Gedroogde gist

 • 1/2 tl Zout

 • 330 ml Water

 • Pizza topping: Tijmolie
 • Handje Tijmtakjes (2 eetlepels tijm)

 • Snufje Zout

 • 1 Knoflookteen

 • 1 tl Citroensap

 • 3 El Extra vierge olijfolie

Stappen

 • Doe alle droge ingrediënten van het pizzadeeg in één kom. Doe hierbij 330 ml lauw water en meng dit geheel goed door elkaar. Bestrooi het aanrecht met bloem en kneed het deeg voor 15 minuten, tot het deeg elastisch is en glad. Doe het deeg in een ingevette kom en dek af met een vochtige theedoek. Laat dit deeg in de kom zitten op een warme plek en laat het rijzen tot het volume verdubbeld is, ongeveer een uur.
 • Bestrooi het aanrecht met bloem en kneed van het deeg 4 bolletjes. Dek ze af met een theedoek en laat ze nog 30 minuten rijzen. Je kan dit deeg ook invriezen en voor een volgende keer gebruiken, omdat het deeg eigenlijk brooddeeg is kan je dit deeg ook gebruiken voor brood. Verwarm de oven voor op 240 graden.
 • Als je het deeg hebt belegd met al je toppings (de frontpagina foto is de pizza voordat hij de oven in gaat) kan je de pizza op een pizzasteen in de oven zetten. Let erop dat je de pizzasteen ook met wat bloem bestrooid, anders blijft de pizza plakken. De pizza moet er ongeveer 10 minuten in tot dat de randjes mooi bruin zijn.
 • Tijmolie
 • Doe de tijm in de vijzel en stamp dit fijn en doe de zout erbij. Snijd de knoflookteen in stukjes en stamt dit ook fijn met de vijzel. Doe daarna de olijfolie en citroensoep erbij en meng het geheel. Doe dit als topping als laatste op je pizza.