Chocolate Chip Cookies Recept met Kinder chocolade of Bueno

Chocolate Chip Cookies Recept met Kinder chocolade of Bueno

Deze heerlijke chocolate chip cookies recept maak ik erg vaak. Iedereen vindt ze lekker en zijn ook erg makkelijk te maken. Door het toevoegen van wat sinaasappelschil krijgen de koekjes een lichte frisse smaak. Je kan zelf nog chocolade erin doen wat je over hebt en deze keer had ik wat kinder chocolade over. Om het koekje nog meer chcocoladeachtig te laten smaken heb ik er een stukje pure chocolade opgedaan. Je kan natuurlijk ook een stukjes melk, witte of een ander stukje chocolade opdoen.

Het deeg kan je in der vriezer stoppen (voordat je de koekjes gaat bakken), hierdoor als je bezoek krijgt kan je wat deeg van de rol halen/snijden en weer in de oven doen. Hierdoor heb je vers gebakken koekjes weer, zonder dat je moeite hoefde te doen. De koekjes moeten dan weer op 175 graden in de oven, maar dan wel wat langer. De koekjes moeten dan zo’n 13 minuten in de oven.

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookiesrecept

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 15 Koekjes
calorieën 196 kcal

Ingrediënten
  

 • 100 Gram Chocolate chips
 • 50 Gram Blokjes Pure chocolade
 • 3 reepjes (Kinderchocolade of Bueno) Optioneel
 • 180 Gram Zelfrijzend bakmeel
 • Snufje zout
 • 100 Gram Zachte boter ongezouten
 • 75 Gram Lichte bastard suiker
 • 60 Gram Kristalsuiker
 • 1 Zakje Vanillesuiker
 • 1 Kleine sinaasappel (rasp)
 • 1 Ei (M)

Instructies
 

 • Zet de oven op 175 graden.
  Pak de mixer en doe de vanillesuiker, basterdsuiker, kristalsuiker en het snufje zout in een kom samen met de zachte boter en mix tot het een glad mengsel wordt.
 • Doe de ei erbij en mix tot het weer een glad en egaal mengsel is.
 • Rasp de schil met een fijne rasp en doe dit bij het mengsel.
 • Doe het bakmeel erbij en mix tot het een wat stugger deeg wordt. Het moet niet een glad mengsel zijn als bij stap 1 en 2. Het deeg moet de juiste consistentie hebben, als je het op de ovenschaal doet dat het niet uiteen loopt, maar nog stevig blijft.
 • Schep met een spatel de chocolat chip stukjes, de kinderbueno of kinder chocolade door het deeg heen.
 • Pak 2 lepels en doe het deeg op een bakpapier op een ovenplaat en laat genoeg ruimte over voor de andere koekjes. De koekjes gaan in de oven namelijk uitlopen/groter worden. Doe bij ieder koekje een half/heel blokjes pure chocolade op en druk het chocoladestukje in het koekje. Wil je grotere koekjes maak er dan ongeveer 10 i.p.v. 15.
 • Zet de koekjes in de oven op 175 graden voor ongeveer 10-15 minuten. De koekjes moeten bruin zijn en wat lichter van kleur naar de binnenkant toe. Als je de koekjes dikker hebt gemaakt, moeten ze ook langer in de oven.
 • Als de koekjes klaar zijn moeten ze even een halfuurtje afkoelen!

Notities

Per portie: 196 kcal | Koolhydraten: 25 g | Vetten: 9 g | Eiwitten: 3 g |
Trefwoord Bakrecepten, Makkelijk