Zelf Granola maken

Zelf Granola maken

Details

Prep time

10 Minuten

Oven time

10 Minuten

Calories Granola jar

836 kcal

Oven

175 Graden

Per Mason jar: 836 kcal | Koolhydraten: 98 g | Vetten: 38 g | Eiwitten: 20 g

In de mason jar heb ik ongeveer 150 gram muesli gedaan.

Ingrediënten

  • Ongeveer 100-150 gram Muesli Fruit & Noten

  • 1 El Pindakaas

  • 1 El Kokosolie

  • 1 El Honing

  • Zelf eventueel toevoegen: noten en gedroogd fruit, zoals gedroogde abrikozen en cranberry’s

Stappen

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Verwarm langzaam in een steelpan de pindakaas, kokosolie en honing. Zachtjes laat het niet koken!

    Heb je geen zin om toegevoegde suikers erbij te doen. Je kan ook gewoon de muesli zonder fruit roosteren in de oven. Hierdoor wordt het wel lekker knapperig, maar is het suikervrij.
  • Haal uit de muesli de fruitstukjes/gedroogde fruiten. Dit gaat namelijk verbranden in de oven en voegen we op het einde toe als de muesli is afgekoeld. De noten kan je in de mix laten, omdat die worden in de oven geroosterd. Je kan ook nog walnoten en andere soorten noten zelf toevoegen, walnoten voeg ik vaak nog extra toe.

    P.S. Ik koop vaak een goedkope muesli mix, je hebt geen dure mix nodig. Ik gebruik vaak die van de plus en die kost €2,21 voor 450 gram.
  • Doe de muesli zonder fruit bij het gesmolten mengsel van pindakaas, kokosolie en honing. Doe er net zoveel muesli in dat alles onder het mengsel zit. De muesli gaat nu al aan elkaar zitten.
  • Leg het mengsel op een bakplaat met bakpapier en verspreid het gelijkmatig. Stop de muesli in de oven en laat het voor zo’n 10 minuten op 180 graden erin. Na 5 minuten het mengsel husselen.
  • Als het bruin geworden is laat dan de granola afkoelen, doe het gedroogde fruit/gedroogde abrikozen/gedroogde cranberry’s er weer bij. Stop de granola ineen mason jar. Hierdoor blijft het lang goed!
  • Stop de granola ineen mason jar. Hierdoor blijft het lang goed!