Geroosterde paprikasoep
Dit is een makkelijk recept op geroosterde paprikasoep te maken. Ik heb er allerlei verschillende groenten in gedaan, maar je kan natuurlijk ook de groenten beperken tot paprika’s en tomaten. Je zet de groenten in de oven voor ongeveer 30-45 minuten. Blijf wel tussen door een paar keer goed roeren, anders kan de bovenkant verbranden. Het is echt een heerlijk soepje en ook perfect voor de zomer.
Als topping kan je nog wat gedroogde kruiden gebruiken, zoals ik gedaan hebt. Je kan ook wat slagroom of crème fraîche toevoegen om het lekker creamy te maken.
Heb je geen verse tomaten bij je. Je kan ook alle groenten in de ovenschaal doen en als je de groenten in de pan gaat doen, dat je dan een blik gepelde tomaten of stukjes tomaten toevoegt. Net zo makkelijk!
Geroosterde paprikasoep
Benodigdheden
- Ovenschaal
- Pan
- Staafmixer
Ingrediënten
- 1 Grote ui
- 2 Knoflookteentjes
- 3 Zoete puntpaprika's
- 6 Trostomaten
- 1 Winterpeen
- 1 Bouillonblokje voor 1 Liter
- Gedroogde kruiden Peterselie, rozemarijn, basilicum, gerookte paprikapoeder
- Optioneel: crème fraîche of slagroom
- Optioneel: bleekselderij (3 stengels)
Instructies
- Pak een ovenschaal en snijd de ingrediënten in grove stukken en doe deze in de ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe olijfolie/zonnebloemolie over de groeten heen en de gedroogde kruiden. Voeg ook peper en zout toe.
- Doe de ovenschaal met de groenten in de oven voor ongeveer 30-45 minuten.
- Als de groenten klaar zijn, doe je alles in een pan en voeg je net zo veel water toe, tot ze een stukje onder water staan. Voeg dan ook het bouillonblokje toe. Vind je het nog niet zout genoeg, kan je nog een bouillonblokje toevoegen of wat zout. Laat dit geheel nog z
- Laat dit geheel nog zo'n 10 minuten zachtjes koken. Proef nog even of alles op smaak is en voeg anders nog wat peper toe en gedroogde kruiden. Pureer het geheel en schep op en voeg eventueel nog wat crème fraiche of wat slagroom toe.