Ottolenghi recept

Ottolenghi recept

Pasta is één van mijn favoriete gerechten om te maken. Het is makkelijk en je kan er van alles aan toevoegen. Dit recept is geïnspireerd op een recept van Ottolenghi. Dit pasta recept komt uit zijn boek Dit recept komt uit zijn boek Plenty More. In het originele recept gebruiken ze salie in plaats van rozemarijn en hebben ze geen champignons gebruikt. Bij de Jumbo verkochten ze helaas geen salie, dus heb ik rozemarijn gekocht. En dit smaakte heerlijk, dus deze blijft erin! Om het recept nog wat meer vulling te geven heb ik verschillende soorten champignons toegevoegd. De verschillende soorten champignons zijn: kastanjechampignon, oesterzwam, bundelzwam, beukenzwam. Je kan natuurlijk ook bepaalde champignons toevoegen die jij zelf lekker vindt.

spaghetti ottolenghi

Ottolenghi spaghetti

Isabelle Moonen
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

 • 40 gram Roomboter
 • 3 Takjes Rozemarijn
 • 150 gram Spaghetti Rumo Linguine 13
 • 400 gram Paddenstoelenmix
 • Peterselie
 • 100 gram Parmezaanse kaas
 • 1 Sjalot
 • 1 handje Walnoten ongebrand en ongezouten
 • 1 Citroen Rasp schil en sap
 • 100 milliliter Slagroom

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe hierna de walnoten in de oven voor 15 minuten. Hak daarna de walnoten grof en doe ze in een bakje en zet op tafel.
 • Breng water aan de kook in een pan met wat zout en kook de pasta volgens de verpakking. Bewaar ook wat kookvocht van de pasta.
 • Doe de boter in een steelpan. Zodra de boter gesmolten is, doe je de gehakte rozemarijn erbij. Laat dit geheel op het vuur staan tot de boter een beetje bruin wordt. Doe dan de rasp van de schil van de citroen erbij en 100 milliliter slagroom. Blijf goed roeren! Laat dit geheel zachtjes koken en ga verder met de champignons.
 • Snijd de sjalot en de champingons in kleine stukjes. Doe wat boter in een pan en fruit hierin eerst de sjalot en doe daarna de champignons erbij.
 • Doe bij de champignons de saus en doe hierbij ook een beetje kookvocht en roer goed door. Doe dan de spaghetti erbij en roer het geheel goed door.
 • Snijd ook de peterselie in kleine stukjes en snijd de citroen door de helft. De peterselie, de sap van de citroen, gehakte walnoten en parmezaanse kaas kan je gebruiken als topping. Schep op en eetsmakelijk!