Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Bij lekkere hamburgers, hoort natuurlijk ook een zelfgemaakte hamburgerbroodje. Deze hamburgerbroodjes zijn n super simpel. Ze zijn zacht en een beetje krokant. Op de bovenkant van de hamburgerbroodjes kan je zelf kiezen wat je erop wilt doen.

De klassieke variant is met witte sesamzaadjes, maar je kan ook zwarte sesamzaadjes doen of zelf nootjes.

Bij deze zelfgemaakte hamburgerbroodjes heb ik een heerlijke Caprese burger gemaakt met een vegetarische hamburger van Beyond meat.

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes met sesamzaadjes bovenop

Zelfgemaakte hamburgerbroodjes

Voorbereidingstijd 1 uur 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 Broodjes

Benodigdheden

  • Kom
  • Mixer
  • Pizzasteen

Ingrediënten
  

  • 275 Gram Bloem
  • 1/2 Eetlepel Gist
  • 1 Eetlepel Suiker
  • 2 Eetlepels Olie Zonnebloem
  • 2 Gram Zout
  • 125 Milliliter Lauwwarm water
  • 2 Eetlepels Sesamzaadjes

Instructies
 

  • Rooster de sesamzaadjes in een pan. Deze doe je niet door het mengsel, maar dip je de broodjes vlak voordat ze de oven ingaan in.
  • Mix de suiker en de gister in het lauwwarme water en roer goed door, tot er geen klontjes meer zijn. Het mengsel gaat dan een beetje bruisen.
  • Doe dit mengsel de rest van de ingrediënten in een kom en mix het. Mix het goed door. Het deeg mag niet heel plakkerig zijn. Is dit wel het geval, doe er dan wat meer bloem bij. Is het te droog, dan een klein beetje water.
  • Doe het daarna in een licht geöliede kom. Leg een theedoek op de kom en laat het deeg een uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg ook vanaf het begin de pizzasteen in de oven, anders kan deze gaan breken.
  • Maak 4 mooie bolletjes van het deeg en leg ze op de pizzasteen. Laat de hamburgerbroodjes net zo lang in de oven, tot ze een beetje bruin worden aan de onderkant. Haal ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Snijd ze open en leg je hamburger ertussen. Eet smakelijk!
Trefwoord Bakrecepten