Gezonde knoflooksaus

Gezonde knoflooksaus

Dit is een recept om gezonde knoflooksaus te maken. Het recept bevat, maar 6 ingrediënten en misschien heb je het zelfs al in huis. Door de zachte smaak vinden kleintjes het vaak ook lekker om te eten. Bovendien door er niet zoveel knoflook in te doen, kan je het ook nog goed eten als je een date hebt diezelfde avond.

Het secret ingrediënt heb ik van een vriendin geleerd. Die doet ook altijd in haar knoflooksaus, echt heerlijk! Dit maakt de saus echt af. Het krijgt een frisse en zoete smaak. Echt een perfecte combinatie.

De gezonde knoflooksaus kan je opscheppen bij verschillende gerechten. Je kan het gebruiken als je gaat gourmetten met de familie, maar je kan het ook heerlijk gebruiken bij vleesgerechten of in een zelfgemaakte kapsalon. Bovendien is het ook een heerlijke saus om je snackgroenten in te dippen.

Door aan het recept geen extra zout toe te voegen, zit er veel minder zout in dan in de kant-en-klare knoflooksauzen. Het is een zoutarme knoflooksaus. Het is ook echt niet nodig om aan deze knoflooksaus zout toe te voegen, vind je dit wel nodig kan je het altijd op het einde doen.

Gerechten om de knoflooksaus mee te eten:

Gezonde knoflooksaus

Knoflooksaus

Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 1 Grote knoflookteen
  • 4 Eetlepels Mayonaise Yofresh of light
  • 200 Milliliter Yoghurt Magere
  • 0,5 Eetlepel Verse bieslook
  • 1 Theelepel Citroensap
  • 1 Eetlepel Gembersiroop secret ingredient
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Pers de knoflook uit en die alle ingrediënten in een bakje en meng dit goed door elkaar. Breng op smaak met peper (en indien nodig zout)