Koude pasta salade

Koude pasta salade

Dit is een koude pasta salade met tonijn. Het recept is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver. Het is een recept wat heerlijk is om te eten in de zomer, maar ook zeker in de winter maak ik het recept vaak. Maak het recept als avondeten en als er eten over is kan je het heerlijk de volgende dag al lunch eten. Door de tonijn is het een eiwitrijk recept, dus wat ook goed is voor sporters.

Het is ook een makkelijk studentenrecept. Het enige wat je in dit recept moet koken is de pasta. Heel erg easy om te maken dus. Bovendien als je veel sport heeft het erg veel eiwitten.

Zin in een andere koude pasta salade met tonijn en sperziebonen. Klik dan hier!

Koude pasta salade met tonijn

Koude pasta salade met tonijn en rucola

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

  • 150 Gram Spaghetti
  • 250 Gram Snoeptomaten smaaktomaten
  • 1 Handje Basilicum
  • 1 pot olijven zonder pit klein
  • 1 zakje rucola 75 gram
  • 1 Eetlepel oregano
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 2 Eetlepels balsamico-azijn
  • 2 Eetlepels Olijfolie extra vierge
  • 75 Gram Parmezaanse kaas geraspt

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de beschrijving.
  • Pak een grote kom en doe hier alle ingrediënten in.
    Snijd de snoeptomaatjes door de helft en snijd of scheur de basilicum. Lek het water uit de tonijn, maak het los met een vork. Lek het water uit de olijven en halveer ze. Doe de gekookte spaghetti erin en voeg de overige ingrediënten toe: de oregano, balsamico-azijn, olijfolie, rucola en naar smaak de parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper.
  • Hussel alles door elkaar. Vind je de salade te droog, doe er dan nog wat olijfolie bij, mag de salade wat zuurder dan was balsamico-azijn.
  • Bon appétit!
Trefwoord Eiwitrijk, Makkelijk, Snelle recepten, Studentenrecepten (Budget & makkelijk), Vegetarisch, weinig ingredienten