Stoofperen recept
Voor kerst of een andere gelegenheid maakt mijn moeder dit heerlijke zoete stoofperen recept. Ondanks dat het recept wel lang op moet staan heb je erg weinig ingrediënten nodig. Voor dit recept heb je maar 3 ingrediënten nodig!
Laat deze peren net zo lang opstaan tot ze heerlijk zacht zijn, houd je van hardere peren kan je het vuur natuurlijk eerder uitzetten. Probeer de peren zachtjes te laten pruttelen voor 1,5-2 uur.
Heb je nog een kerst cocktail nodig? Bekijk dan deze cocktail met limoncello!
Stoofperen recept
Ingrediënten
- 1 fles Roosvicee Vruchten mix siroop origineel; 500 ml
- 1 kg Stoofperen Gierser Wildeman
- 2 Kaneelstokjes
- 1 Liter Water
Instructies
- Schil de hele peren en laat het steeltje er nog aan.
- Doe ze in een grote pan en doe de roosvicee erbij, water en de kaneelstokjes.
- Laat het geheel zachtjes koken tot ze gaar zijn, dit duurt ongeveer 1,5-2 uur. Prik met een vork in de peertjes, de peertjes moeten heel zacht zijn.
- Bon appétit!