Asperge recept met pasta

Asperge recept met pasta

In het asperge seizoen eet ik asperges erg vaak. Als ik een recept wil met een frisse smaak. Kies is voor dit recept met asperge, kip en citroen. Eén van mijn persoonlijke favorieten wat ik wel iedere dag kan eten. Het is een heel erg makkelijk en snel recept. Je hebt alleen wel wat pannen ervoor nodig. Wil je dit recept maken met wat minder calorieën, doe je er zuivelspread light door.

Asperge recept met pasta

Porties 2 Personen

Ingrediënten
  

  • 500 Gram Asperge
  • 150 gram Tagliatelle
  • 2 Kipfilet
  • 2 Eetlepels Gedroogd oregano
  • 1 Grote ui
  • 200 Gram Zuivelspread
  • 1 Handje Verse peterselie
  • 1 Citroen rasp schil + sap
  • 1/2 Kopje Pasta vocht
  • Optioneel: parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Schil de asperges, snijd de kontjes eraf en snijd ze in stukjes en kook ze tot gaar.
  • Kook de pasta volgens de verpakking. Bewaar 1/2 kopje pasta vocht.
  • Maak een aantal sneden in de kipfilet. Doe er wat olie, zout, peper en oregano op. Bak deze in een pan tot gaar. Snijd ze daarna in grote stukken.
  • Doe in dezelfde pan als de kip de gesnipperde ui. Bak tot glazig.
  • Doe hierna de zuivelspread, rasp van de schil van de citroen, citroensap en de fijngehakte peterselie erbij (bewaar een klein beetje als topping). Doe er wat pasta vocht bij als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de tagliatelle, gare asperges en kip bij de saus.
  • Serveer bestrooi met nog wat verse peterselie en eventueel wat kaas.
    Bon appétit!