Rode Bieten Risotto met geitenkaas
Als je van rode bieten houdt en van risotto moet je dit recept proberen. Het is super makkelijk, snel en er zijn weinig ingrediënten nodig. Heb je niet de tijd om te wachten op de risotto kan je ook orzo gebruiken. Dit is een pasta soort, wat erg lijkt op orzo.
Dit recept is een studentenrecept, want je hebt weinig ingrediënten nodig en het kost dit avondeten kost je ook weinig geld. Bovendien kan je het voor een grote groep mensen maken. Wat je wel nodig hebt is een soort blender!
Details
Servings
2
Prep time
60 min
Cooking time
40 min
Calories
597
Per portie: Koolhydraten 67 g | Vetten: 28 g | Eiwitten: 20 g
Ingrediënten
2 verse Bieten (ongeveer 400 gram samen)
150 gram Risottorijst (arborio)
1 Sjalot
Groentebouillon
1 Knoflookteen
- Toppings
125 gram Geitenkaas
30 gram Walnoten (of andere noten)
Optie: Parmezaanse kaas
Stappen
- Zet de oven op 200 graden. Maak de bieten schoon (niet de vel eraf halen, alleen schoon schrobben) en doe ze in aluminiumfolie en zet ze voor een uur in de oven.
- Als de bieten klaar zijn, haal de schil eraf en het kontje en stop 1,5 biet in de blender en bend ze fijn tot een puree. Een halve biet bewaar je en die snijd je in stukjes.
- Doe wat olie in de pan en fruit de knoflook en de sjalot, als dit klaar is doe de 150 gram risottorijst erbij en bak mee tot het glazig is.
- Eerst gaar je de risotto een deel met de groentebouillon en daarna met de bietenpuree. Ik doe meestal als het bijna gaar is de bietenpuree erbij en geen bouillon er meer bij, zodat het niet te nat wordt.
- Doe dan de gesneden bietenstukjes erbij en roer mee, tot het warm is geworden.
- Schep de risotto op en doe de topping erbij en smullen maar!