Pasta met Roquefort

Pasta met Roquefort

Details

Servings

4 Servings

Prep time

15 min

Cooking time

15 min

Calories per serving

795 kcal

Oven time

25 min op 200 graden

Per portie: Koolhydraten: 76 g | Vetten: 38 g | Eiwitten: 40 g

Ingrediënten

  • 300 gram Vlinderpasta

  • 1 Grote ui / 2 Uien

  • 2 Knoflookteentjes

  • 250 gram Hamblokjes

  • 1 Courgette

  • 150 gram Roquefort

  • 1 El grove Mosterd (de huisman)

  • 1 tl Cayennepeper

  • 1 El gedroogde tijm

  • Roux (50 gram boter, 40 gram bloem n zo’n 400 ml, meer melk wordt de saus dunner)

  • 100 gram Parmazaanse kaas

  • Paneermeel en roomboter (voor het korstje)

  • Toppings
  • Parmazaanse kaas

  • Rucola

Stappen

  • Snijd de ui en knoflook en courgette in kleine stukjes,
    kook de pasta al dente en vet de ovenschaal in en warm de oven voor op 200 graden
  • Fruit de ui en de knoflook aan in de pan voor een paar minuten en doe daarna de courgette en de hamblokjes erbij. Is het gaar zet het vuur zachter.
  • Maak een roux met boter, bloem en melk en doe hier de tijm, cayennepeper, mosterd, zout, peper en de Parmezaanse kaas bij en de roquefort en laat dit 5 minuten staan. Is de saus te dik kan je er nog een klein beetje melk bij doen. Maak de saus niet te dun!
  • Als de pasta gaar is en de ingrediënten bij stap 2 ook, kan je alles bij elkaar doen en het mengen.
  • Doe alles in de ovenschaal en strooi erover heen de overige parmezaanse kaas, wat paneermeel en verdeel wat blokjes roomboter over de bovenkant.
  • Zet de pasta voor zo’n 20/25 minuten in de oven tot je een krokant korstje hebt. Schep de pasta op en doe de rucola erbij en nog wat parmezaanse kaas als topping.