Kipragout
Details
Servings
4
Prep time
10 Minuten
Cooking time
40 Minuten
Calories
544
Per portie: Koolhydraten: 42 g | Vetten: 24 g | Eiwitten: 35 g
Ingrediënten
250 gram Champignons
Ongeveer 500 gram Kipfilet
Handje verse peterselie
1 L Kippenbouillon
100 gram Roomboter
100 gram Bloem
225 gram Rijst (snelkook)
Stappen
- Kook de kipfilet in de kippenbouillon tot ze gaar zijn (zo’n 40 minuten) en kook ondertussen de rijst
- Maak een roux met roomboter en bloem en wacht tot het ruikt naar nootjes en gaar is
- Doe hier dan de kippenbouillon bij tot je een mooie dikke roux krijgt (naar verhouding kan je meer of minder bouillon er aan toevoegen)
- Doe de champignons in stukjes en doe erbij en de kip in stukjes erbij
- Wacht tot dat de champignons gaar zijn in de roux en doe er wat verse peterselie bij en smullen maar!
Je kan dit gerecht ook serveren met pasteitjes.