Verse Bolognesesaus

Verse Bolognesesaus

Details

Servings

3

Prep time

20 Minuten

Cooking time

1 Uur

Calories Bolognesesaus

379 kcal

Per portie Bolognesesaus: Koolhydraten: 23 g | Vetten: 23 g | Eiwitten: 18 g

Deze verse bolognesesaus is heel erg lekker om te eten met de zelfgemaakt Verse Pasta.

Ingrediënten Bolognesesaus

  • 1 Knoflookteentje

  • 1 Grote Ui / 2 kleine uien

  • 250 gram Rundergehakt

  • 3 Stengels bleekselderij

  • 1 Grote wortel

  • 150 Ml Rode wijn

  • 70 gram Tomatenpuree

  • 1 Blik gepelde tomaten (400 gram)

  • Kruiden(gedroogd): tijm en rozemarijn

  • Toppings
  • Parmezaanse kaas

  • Verse peterselie

Stappen

  • Doe de knoflook met olie in de pan
  • Snijd de ui, wortel en bleekselderij in kleine stukjes en bak ze even mee
  • Doe het gehakt erbij en bak het rul
  • Bak even de tomatenpuree mee
  • Blus af met rode wijn
  • Doe de gepelde tomaten erbij en plet ze in de pan
  • Doe de kruiden erbij en laat het geheel minstens een uur koken
  • Doe over de pasta de saus en doe de toppings erover heen en smullen maar!